Gewoon stil kijken, invoelen en zich eindeloos verwonderen. Dit zet Magdalena de Coninck aan tot schilderen. Ze doet dit experimenteel en beschouwend, vanuit hoe zij de bewegende werkelijkheid ervaart en de vragen die daaruit ontstaan. Je treft in haar werk flarden aan van imaginaire landschappen, stille getuigen uit een ver verleden, mysterieus of visionair. Soms ontstaat haar werk spontaan vanuit zin in kleur, in de zee, in vliegen of vanuit een dringende behoefte aan het oproepen van een bepaalde sfeer. Vaker gaat het om abstracties, zoektochten, droomwerelden, trances. Magdalena maakt geen voorafgaande tekening. Het schilderij wordt al schilderend ontdekt. Haar stijl wordt ervaren als vrij, expressief, lyrisch, organisch, of geabstraheerd figuratief.

Magdalena de Coninck (1945) is Vlaamse en woont sinds 1969 in Nederland. Ze is zus van de bekende dichter Herman de Coninck. Als kunstenaar is ze grotendeels autodidact, maar ze nam enkele jaren les bij Gabriële Fäustle-Diller, (Baarns schilder), en bij Carine van Gorp (Gooise Akademie voor Beeldende Kunsten te Laren). Ze is aangesloten bij de kunstenaarsgroep Galerie Absoluut en bij Artre in Amersfoort. Haar werk is opgenomen in collecties van particulieren en bedrijven en ze is blijvend uitgenodigd om deel te nemen aan de Biënnale Internationale dell' Arte Contemporaine in Florence.

Tijdens of na het maken van schilderijen ontstaan vaak gedichten. In 2009 verscheen het fraai uitgegeven full colour kunstboek ZWEEFPAUZE IN DE LUCHT en in 2018 verscheen AARDEZANG, schilderijen en gedichten. De fotografie van haar werken wordt verzorgd door partner Guido Lamot.   

Een schilderij kopen, kan veilig door op deze site in de linkerbalk te klikken op 'kunst kopen' of het kan rechtstreeks bij de kunstenaar. Wenst u op de hoogte te blijven van nieuwe exposities, teken dan in voor de 'Nieuwsbrief'.

deconinck.magdalena@gmail.com of bel +31(0)338884028 en +31(0)640451546.